سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۵:۰۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: تغذیه سالم از قبل هم کار سختی بود، اما حالا باید به یک چیز دیگر هم دقت کنیم: تابه‌هایی که غذای‌مان را در آنها می‌پزیم.

utensible

سازمان حفاظت از محیط زیست (EPA) آمریکا محدودیت‌های استفاده از مواد شیمیایی «پرفلورینیت بلندزنجیره» (PFCs) که به طور معمول در ساخت تابه‌های نچسب به کار گرفته می‌شوند، را سخت‌تر کرده است.

سولفونات پرفلورکتانوئیک (PFOA)، یکی از مواد شیمیایی استفاده شده در تولید سطوح نچسب تفلون، در حیوانات آزمایشگاهی، خطر تومورهای کبد، لوزالمعده و بیضه‌ها را افزایش و باروری را کاهش می‌دهد.

به گفته EPA این PFC‌های بلندزنجیره در انسان‌ها و حیوانات وحشی تجمع می‌یابند. و با اینکه هنوز شواهد قطعی در رابطه با مضر بودن این مواد شیمیایی برای انسان وجود ندارد، این سازمان نمی‌خواهد در این باره خطر کند، بنابراین از کارخانه‌ها خواسته است تا پایان سال ۲۰۱۵ این ترکیب را از محصولات‌شان حذف کنند.

با این اقدام استفاده از این مواد شیمیایی را در تولید محصولات جدید در آمریکا محدود خواهد شد. در چنین شرایطی آیا پختن غذا در تابه‌های نجسب بی‌خطر است؟

  • راه حل

معمولا وسایل آشپزی مشکوک به ایجاد مشکلات بهداشتی هستند. آلومینیوم را (به اشتباه) در دهه ۱۹۷۰ مرتبط با بیماری آلزایمر می‌دانستند و این باور موجب شد که محققان تابه‌های آلومینیومی را یک عامل خطرساز بدانند. اکنون انجمن آلزایمر آمریکا، آلومینیوم را در فهرست باورهای نادرست درباره ارتباط با آلزایمر گذاشته است و می‌گوید شواهد کافی برای نشان دادن ارتباط آن با این بیماری وجود ندارد.

غذا در ظرف‌های مسی به طور یکنواخت پخته می شود ولی تابه‌های مسی که با قلع یا فلزات دیگر پوشانده نشده باشند، موجب وارد شدن مس به غذا و اسهال و تهوع و استفراغ می‌شوند.

ظرف‌های آهنی پخت غذا مانند قابلمه‌ها، یک مزیت کوچک بهداشتی دارند زیرا میزان آهن موجود در غذای پخته شده را افزایش می‌دهند (البته اگر آهن بدن شما زیاد است، این مزیت برای شما خوب نیست) استیل‌های ضدزنگ، علاوه بر اینکه از لحاظ قیمت مناسب هستند، سابقه‌ای از مشکلات بهداشتی ندارند.

تفلون، با وجود ارتباطش با PCFهای بلندزنجیره، در مجموع بی‌خطر دانسته می‌شود، زیرا بخشی از فرایند تولید آن شامل حرارت دادن به پوشش در دماهای بسیار بالا است، که موجب از بین رفتن PFOA قبل از رسیدن به خط مونتاژ می‌شود. در بررسی که در ژورنال Food Additives and Contaminants منتشر شد، 26 ظرف نچسب در شرایط بیشینه‌ای قرار گرفتند، اما هیچ ماده شیمیایی سمی از آنها آزاد نشد.

خطری که در استفاده از تفلون‌ها وجود دارد، بخارات حاصل از داغ شدن زیاد این تابه‌ها است که موجب ایجاد تهوع و علائم شبه‌آنفولانزا می‌شود که به عنوان« تب بخار پلیمر» شناخته می‌شود. این بخارات فاقد PFOA هستند و بیشتر برای پرندگان خانگی ضرر دارد. اگر طوطی یا باجریگار (طوطی استرالیایی)‌ در خانه دارید، آشپزخانه خود را تهویه کنید و نگذارید تابه‌های نچسب خیلی داغ شوند.

در دمای متوسط یا پایین آشپزی کنید. آگر تابه‌تان پوسته پوسته شده است، ممکن است تکه بسیار ریزی از تفلون را قورت دهید. حتی اگر این از نظر پزشکی مشکلی نداشته باشد، چرا باید چنین کاری کرد؟ این تابه‌های نچسب را دور بیاندازید. اما نگه داشتن بقیه آنها اشکالی ندارد.

منبع:گاردین

ترجمه: مهسا شیرانی

کد خبر 289500

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha